Direktlänk till inlägg 15 november 2008

Galor galor galor

Av Kicki - 15 november 2008 12:13

Hur många galor är det på ett år? Nu är det iallafall dags för Fotbollsgalan, trots att det finns en Idrottsgala. De övriga jag kan komma på nu (med viss hjälp av Google) är Kristallen-galan, Guldbagge-galan, Rosa bandet-galan, Världens barn-galan, MTV-galan, DN-galan, P3 Guld-galan, Skateboard-galan, Stand up Comedy-galan, Oscars-galan, Emmy-galan, Mama-galan, Guldklaven-galan, Ted Gärdestad-galan, Energy Globe-galan, Guldknappen-galan, Elle-galan, Unicef-galan, Costume-galan, GE-galan, K1-galan, Golden Globe-galan, EMA-galan, KY-galan, SMFF-galan och tillochmed Blog awards galan! Det finns säkert en hel hord med galor som jag inte har tagit upp här, men det är några iallafall. Som tur är går inte alla dessa galor på TV. Men många. Jag vet inte hur många gånger man ska få se Sveriges kändisar klä sig i sina finaste galakläder och visa upp sig på TV. Jag har då tröttnat. För mig betyder inte galor någonting mer än att det är ganska tråkigt på TV den kvällen. Galor i Sverige blir så mycket tråkigare än tillexempel amerikanska galor, då Sverige inte har så många kändisar att välja mellan. Det blir oftast samma ansikten, i nya galakläder, som visas i rutan. Samma idrottsstjärnor får pris i idrottsgalan, samma program och programledare i Kristallen-galan. När det är dags för välgörenhetsgalor är det även där samma ansikten i dyra kläder som visar upp sig och får glittra i direktsändning. Jag vet inte om målet helgar medlen. Behövs verkligen alla dessa galor? En vanlig Svensson går väl på krogen lika ofta som en svensk kändis går på gala. Och de måste ju kosta pengar! Jag tror knappast att alla som jobbar med galorna gör det ideellt. Det är nog några stycken som ska ha lön och viss lokalhyra ska betalas, resor, mat, dryck och givetvis gala-kläderna. Hur stor del av de insamlade pengarna går till välgörande ändamål? Jag vet faktiskt inte, och ärligt talat bryr jag mig inte så värst mycket heller. Jag vet bara att när det vankas gala i TV, väljer jag att titta på en annan kanal eller göra något annat. Jag skänker inga pengar. Det kan jag göra utan galor.


Kiruna har också skaffat sig en egen gala. Nämligen Kiruna-galan. Det är en gala för och av näringslivet i Kiruna, med prisutdelning såklart, i kategorierna Årets handlare, Årets kvinnliga företagare, Årets partner/leverantör, Årets unga företagare, Årets företagare (borde det inte vara manlig företagare då kvinnlig företagare redan står med?), Kiruna kommuns idéutvecklingsstipendium och Yngve Bergkvists entreprenörspris. (Yngve Bergkvist är, för de som inte vet, upphovsmannen till Jukkasjärvi Ice Hotel.) I fyra år har galan funnits och jag måste säga att det tog tre år innan jag förstod vad det handlade om. Plötsligt dök det upp en jätteannons i Kiruna Annonsblad om en Galakväll, jag förstod inte alls vad, vem eller vilka den var till för eller varför den fanns. Nu förstår jag lite mer. Det är för Kirunas företagare. Jag behöver alltså inte bry mig om den heller, för den involverar inte mig, och den sänds inte på TV.


Jag kan konstatera att det är poppis med galor, för alla möjliga ändamål. Och för oss vanliga människor, som inte får någon biljett eller inbjudan i brevlådan återstår bara en sak: att skapa vår egen gala! Jag kan komma med några tips redan nu, vad sägs om: Svensson-galan? Priser delas ut i kategorierna: Årets ensamstående mamma/pappa, Årets tonårsförälder, Årets fru/man, Årets läxläsare, Årets familjeförsörjare, Årets deltidsarbetare, Årets sjukskrivna, Årets arbetslösa etc. etc. Du ser, listan kan göras hur lång som helst! Vad sägs? Är ni på Svenssons?

 
 
Ingen bild

Sofi

15 november 2008 19:18

Självklart! Då tycker jag även att "årets student" ska finnas med också, hoho :D

 
Ingen bild

Kicki

15 november 2008 20:40

Självklart!

 
Helena

Helena

16 november 2008 00:03

Go kväll :-).
Jag är strax på väg i säng, men ville kika in hos mina vänner först. Känns som om det är jättelänge sen jag var in & hälsade på hos dig.

Hoppas allt är bra med er. Hos oss är det helt okej... men jag är helt slut i huvudet, Sofia har varit totalt omöjlig idag... bara bråkat, skrikit & gråtit - om allt & ingenting! Hoppas verkligen att morgondagen blir bättre :-).

Nu ska jag krypa i säng & försöka sova några timmar!
Kram kram

http://mysunshine.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kicki

16 november 2008 16:58

Hoppas ni har haft en härlig söndag! Och att du fick vila. Kram kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki - 2 december 2008 21:14

Jag är aldrig ute i tid när det gäller julklappar. Jag har nog aldrig varit det heller. Varje år tänker jag samma sak, att jag ska ha en lista för alla jag brukar köpa julklappar till (det är inte så många) och under året skriva upp idéer jag får. Fö...

Av Kicki - 28 november 2008 22:00

Nu finns hela min bröstförminskningshistoria på min nya blogg http://karoos.blogg.se ...

Av Kicki - 26 november 2008 13:24

Jag gjorde en ny blogg. Se den här: http://karoos.blogg.se/

Av Kicki - 26 november 2008 11:25

Igårkväll ställde jag alarm på 07:30. Imorse när alarmet ringde, snoozade jag en gång och steg sen upp. Kände mig ovanligt pigg. Tittade på klockan i köket som stod på 09:16 och klockan vid teven stod på 09:16. Mobiltelefonen sa dock 07:54 och när ja...

Av Kicki - 22 november 2008 14:23

Jag tycker att vintern har skött sig riktigt bra iår. Det har blivit kallt, sakta med säkert, kommit lite snö, blivit ännu kallare och nu snöar det ordentligt. Det måste vara kallt först, så att backen och sjöarna fryser ordentligt. Sen kan snön komm...

Ovido - Quiz & Flashcards